DE EMPATHISCH-IMPULSIEVE VROUW

Empathie

Door je empathie heb je ook een wat chaotisch leven (Nettle, 2011). Planning is sowieso niet je kracht – je denkt liever niet na over dingen die je per se wil bereiken. Het avontuur lokt, maar daardoor loop je ook allerlei risico’s (Daly & Wilson, 2005). Maar eigenlijk is dat voor jou een opwindende gedachte want een gezin stichten is niet direct je doel. Je zwakte is dan ook dat je vaak aan iets nieuws begint, maar dat zelden of nooit afmaakt. Iedere keer vind je wel weer een nieuwe uitdaging op je pad waardoor alle goede voornemens in duigen vallen.

Uiterlijk

Je kracht is dat je extreem empathisch bent – het is een centraal punt in je leven. Bovendien ben je uitermate gepassioneerd. Dit uit zich in de manier waarop je je kleed, je gezicht opmaakt en je kleding die bij voorkeur veel rode kleuren bevat. Op de één of andere manier realiseer je je dat de kleur rood aantrekkelijk is voor mannen (Elliot & Niesta, 2008; Miller 2000). Ook hou je van veel opvallende, grote accessoires. Omdat je, dankzij je aangeboren empathie, zo’n goed inzicht hebt in de wensen en behoeften van mensen, is je geduld om eindeloos en tot diep in de nacht naar verhalen over mislukkingen en tegenvallers te luisteren.

Werk en opleiding

Wat je het liefst zou willen is een toekomst waarin dans, theater, opera, literatuur, film of beeldende kunst een grote rol spelen. Maar dan moeten deze wel van een hoge kwaliteit zijn. Je kracht is je fantasie en gevoel voor drama en romantiek. Je favoriete film zal het epische drama Novecientovan Bertolucci kunnen zijn en je favoriete opera Carmenvan Bizet. Ook zou je gespot kunnen worden met een handvol natte tissues in de bioscoop bij de onbeantwoorde liefde in The remains of the daytussen Emma Thompson en Anthony Hopkins. Ook de opwindende dans en gitaarmuziek van de Spaanse flamenco zie en hoor je waarschijnlijk graag. Je hebt al het één en ander in de richting van zo’n soort opleiding ondernomen, maar meestal was je al snel verveeld. Je kracht is je flair dus weet je meestal wel een heel eind te komen met je ambities. Bovendien heb je dankzij je empathisch vermogen een voorsprong op veel andere vrouwen.

Omdat je weinig om materieel bezit geeft en je reputatie-management meestal betrekking heeft op niet-materiele zaken, wordt het steeds moeilijker om financieel rond te komen. Je kracht is dan dat je uiteindelijk toch slaagt in je streven om iets te doen op het gebied van de kunsten. Als dat niet lukt, weet je toch weer een oplossing te bedenken hoe de financiële schade beperkt blijft.

Relaties

Je kracht ligt in de emotie die je meeneemt in een relatie. Je empathie zorgt er voor dat je je soms met vol vermogen bij voorkeur op mannen stort die op de één of andere manier in de problemen zitten of een paar tegenvallers hebben meegemaakt. En hoewel je graag een romantische relatie zou beginnen, blijkt dat lastiger dan je dacht. Veel mannen die passen in jouw ideale idee over een vaste relatie, schrikken terug van een lange termijn verbintenis. En de paar keer dat het gelukt is iemand voor een vaste relatie te vinden, gaat niet zelden mis omdat je zelf na enige tijd verveeld raakt. Dat is jammer, want jouw ideale relatie is doorgaans super loyaal maar geen avonturier. Dus zoek je liever een relatie met een opwindende durfal. Helaas zijn dit mannen die weinig behoefte hebben aan monogame verbintenissen.

Uiterlijk

Je opvallende outfit, die voor jou meer een (onbewust) theatrale functie heeft, is voor veel mannen een uitbundig signaal. Zij zien de kleur rood en vele accessoires en vertalen dat als een uitnodiging voor een meer seksueel getinte relatie (Elliot et al., 2012). En inderdaad, soms voelt je empathie als liefde en drijft je passie je verder dan een goede of diepgevoelde vriendschap. Tegelijk is je empatische kracht ook je zwakte. Het maakt je kwetsbaar voor mannen die alleen maar gebruik van je willen maken en een zielig verhaal ophangen omdat ze merken dat je daar gevoelig voor bent.

Vriendschap

In je vriendschappen ga je liever om met mannen dan met vrouwen. Omdat je altijd bereid bent tijd, moeite en energie in een vriendschap te steken en mannen goed begrijpt, bent je populair bij mannen – vooral als vriend. Vrouwen benijden je daarom maar mijden je ook liever – je bent een geduchte concurrent. Niet alleen zien ze je als een bedreiging voor hun eigen relatie, maar ze benijden je ook om je populariteit onder mannen.

© 2009/2020, Simons & Waldorp